ROBÒTICA

Vedruna – El Carme continua amb la Robòtica Educativa que va començar ja fa uns anys implamentat-la a totes les etapes del Centre. La Robòtica Educativa és un sistema d'ensenyament interdisciplinari que potencia el desenvolupament d'habilitats i competències als alumnes.  Aquest sistema d’ensenyament és interdisciplinari perquè avarca àrees de diferents assignatures del programa escolar. Es treballen àrees de Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques, el que en anglès es coneix amb les sigles STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), així com àrees de Lingüística i també de Creativitat.
Des de ben petits (Segon cicle d'Educació Infantil i Cicle Incial de Primària) s'incien amb els robots BLUE BOT. En cada sessió es treballa una àrea diferent, des de les matemàtiques fins a la lectoescriptura. Els infants programen el robot utilitzant els botons de la part superior per seqüenciar els seus moviments. Amb aquest recurs, es pretén desenvolupar al màxim les capacitats dels infants potenciant les seves habilitats i reforçant la lateralitat, la creativitat i l’interès per la resolució de problemes.
En el cicle Mitjà i Superior d'Educació Primària introduim el LEGO WEDO. Utilitzant peces de LEGO, petits motors i sensors, els alumnes s’introdueixen en el món de la robòtica creant diferents construccions i programant-les a través de l’ordinador.
El treball ja sigui amb instruccions o a partir de la pròpia creativitat, potencia el desenvolupament de la seva visió espacial. 
A l'ESO ja treballen amb el LEGO Mindstorms EV3. Aquest material de robòtica amb una àmplia gama de sensors  permet profunditzar en la programació realitzant una gran varietat de reptes. Els alumnes poden programar-lo de múltiples formes per aconseguir un mateix objectiu, potenciant així la creativitat a l’hora de resoldre els reptes plantejats. 

Actualment, en el nostre centre es realiza l'activitat extraescolar de robòtica a partir de Primer d'Eso on els alumnes participen a la FIRST LEGO LEAGUE. L'objectiu d'aquesta activitat i del mateix concurs és aconseguir que els alumnes desenvolupin les competències de treball en equip, gestionar i elaborar el seu propi projecte, així com construir i programar el robot per a què resolgui les diferents missions de forma autònoma pensant i acordant les decisions de forma conjunta.

 NOVETAT 2018!!!
Diumenge 18 de febrer, el Campus Universitari d'Igualada ha estat una de les capitals del robot jove en la celebració d'un enfrontament de la First Lego League. L'equip que s'ha classificat a Igualada ha estat Vec's, de l'escola Vedruna de Sant Sadurní d'Anoia. De la totalitat d'equips d'Igualadins, i de gent d'altres indrets del territori, els classificats passaran a la següent etapa competitiva.
Els petits inventors, d'entre 6 i 16 anys, van haver de dissenyar androides que fossin capaços de superar algunes missions a contrarellotge. A més a més, se'ls va demanar possibles solucions per la millora d'una temàtica d'interès mundial. Sota el consell d'un entrenador, els equips d'entre 2 i 10 participants van haver de fer front a aquests dos grans reptes.
Enguany la problemàtica a tractar ha estat la gestió de l'aigua, un repte a partir del qual els infants van haver d'enginyar solucions. Com transportar-la o com fer-ne ús responsable van ser alguns dels interrogants que van haver de resoldre. 

Des de feia mesos, els petits inventors ja barrinaven com resoldre aquesta qüestió. També treballaven en un projecte científic que tenia com a objectiu la creació d'un robot. A la petita màquina programada pels infants se li van encomanar algunes accions, com transportar aigua simulada amb peces de Lego blaves.
 
L’escola Vedruna Sant Sadurní d’Anoia guanya el segon premi a la Investigació a la final nacional de la First Lego League.
A l’edició espanyola de la FLL s’hi celebren 33 tornejos en 25 ciutats en els que participen prop de 2000 equips. A la final d’enguany, que s’ha celebrat al col·legi San José Hermanos Maristas de Logroño, han arribat 55 d’aquests equips, entre ells els VERC’s de l’escola Vedruna Sant Sadurní d’Anoia, que es va classificar en guanyar el torneig d’Igualada el passat 18 de febrer.
En aquesta primera participació en una final nacional, els VERC’s han aconseguit el segon premi a la Investigació, atorgat a aquells equips que destaquen per haver utilitzat recursos variats per tal de comprendre amb detall i resoldre el problema identificat. L’equip està composat per nenes i nens de segon i tercer de ESO de l’esmentada escola i han desenvolupat com a projecte científic una màquina per obtenir aigua de la humitat
ambiental. Els jugadors, l’equip de monitors i l’escola volen agrair públicament a totes les persones, comerços i entitats que han col·laborat d’una manera o una altra en fer possible el desplaçament i la participació en aquesta final i fer-los partícips de l’èxit obtingut.

 

NOTES DE PREMSA

http://www.santsadurni.cat/document.php?id=10833

http://infoanoia.cat/150-joves-participen-torneig-first-lego-league-que-ha-acollit-igualada/

https://www.eixdiari.cat/societat/doc/76111/lescola-vedruna-sant-sadurni-guanya-el-segon-premi-a-la-investigacio-a-la-final-nacional-de-la-first.html

https://elcargol.com/societat/2036-l-escola-vedruna-sant-sadurni-d-anoia-guanya-el-segon-premi-a-la-investigacio-a-la-final-nacional-de-la-first-lego-league

http://www.santsadurni.cat/document.php?id=10970

 

RÀDIO SANT SADURNÍ. ÀUDIO.  https://www.ivoox.com/23991093

http://www.ivoox.com/vedruna-el-carme-a-first-lego-league_rf_23991093_1.html

 

 

 També et pot interessar...

SECRETARIA

Secretaria Horari d'atenció al públic: De dilluns a divendres de 9 a 13 i de 15 a 17hTelèfon: 93.891.04.18 escola@vedrunasantsadurni.cat VEDRUNA ...

llegir més »

Menú desembre

MENJADOR

El menjador de l'escola ofereix els seus serveis a tots els alumnes de l'escola, des dels més petits d'un any fins als alumnes de 16 anys. Per tal...

llegir més »