ESTIL EDUCATIU

Les escoles Vedruna neixen el segle XIX a Catalunya de la intuïció pedagògica de Joaquima de Vedruna i, enriquit per més d’un segle d’experiència docent, el nostre estil educatiu promou la formació integral dels alumnes inspirada en una concepció humanista i cristiana de la vida i del món.

Aquest estil es fonamenta en el reconeixement del valor de cada persona, es viu en un ambient càlid d’acollida familiar, amb proximitat i senzillesa de tracte, potencia el màxim desenvolupament de les capacitats de cada alumne i es compromet en l’educació per a la pau, la justícia, la fraternitat i la sostenibilitat del planeta.

Qui era Joaquima de Vedruna?

Ella va ser la fundadora de la Congregació de Germanes Carmelites de la Caritat de Vedruna, que va néixer a Vic (Osona) el 26 de febrer de 1826.

Natural de Barcelona i educada en un ambient familiar cristià, es va sentir de ben jove cridada per Déu. Casada amb un jove de Vic, Teodor de Mas, s’entregaren il•lusionats a la tasca d’educar els seus nou fills..

Viuda prematurament, Joaquima va dedicar el millor d’ella mateixa als seus fills i als malalts pobres de la ciutat de Vic, decidida a acabar els seus dies com a religiosa, en la pobresa i en l’oració.

Disposada a fer la voluntat del Senyor, va reunir un grup de germanes i amb elles va començar un mode nou de vida religiosa al servei de les classes populars del país. La infància i el jovent, els marginats i els malalts… van trobar en ella acollida i resposta a les seves necessitats.

Va morir a Barcelona l’estiu de 1854 deixant hospitals, cases d’acollida, cooperatives de promoció social i escoles (37 a Catalunya i 43 en les altres comunitats de l’estat), seguint la seva empremta amb entusiasme i vocació. Totes elles són fins avui les hereves del seu carisma i les continuadores de la seva obra en l’Església i en diversos països de tot el món.
També et pot interessar...

SECRETARIA

Secretaria Horari d'atenció al públic: De dilluns a divendres de 9 a 13 i de 15 a 17hTelèfon: 93.891.04.18 escola@vedrunasantsadurni.cat VEDRUNA ...

llegir més »

Menú desembre

MENJADOR

El menjador de l'escola ofereix els seus serveis a tots els alumnes de l'escola, des dels més petits d'un any fins als alumnes de 16 anys. Per tal...

llegir més »