Notícies

L'ESCOLA VEDRUNA SANT SADURNÍ PREMIADA en la 8ª edició del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica del Departament de Territori i Sostenibilitat

PROJECTE HORT ESCOLA

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya en el marc de la convocatòria del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica ha premiat el projecte "EDUCACIÓ VITAL” de l'escola Vedruna de Sant Sadurní d'Anoia. El premi ha estat el resultat de l'esforç per desenvolupar el projecte iniciat  el 2018 amb la interactuació entre l' escola i l'AMPA.

El projecte vol ser un concepte d'aprenentatge híbrid, que no només incentiva uns bons hàbits sinó també  vincula els nens i nenes amb la natura, amb l'entorn i el territori i fomenta tot un seguit d'habilitats i capacitats .

"EDUCACIÓ VITAL” no és només un hort escolar ecològic i biodinàmic, sinó tot un nou concepte d'ensenyament basat en la vivència, en l'experiència i el contacte amb la natura;  seguint les noves tendències de les escoles al bosc europees i fent viva  la petjada de Rosa Sensat que al 1914 ja parlava del concepte d'educació vivencial -"EDUCAR és VIVIFICAR”- ensenyant en entorns naturals.

Amb tot, el projecte esdevé una  filosofia d'aprenentatge fora de les aules, una manera de millorar i conservar el medi ambient, un espai comunitari per gaudir tots des del respecte que suposa interactuar amb la natura. L'eix vertebrador és un aprenentatge competencial en un marc natural que fomenta el desenvolupament de  responsabilitats , el treball en equip i la cooperació i solidaritat. Un espai de convivència intergeneracional  i interescolar que permet el treball d'hàbits, destreses, actituds i valors.

I el projecte no s'atura. Actualment  continua més viu que mai amb la creació d'un cobert i d'un espai on poder treballar en grup, amb la realització d'un circuit sensorial, amb la creació d'un espai pel cultiu de plantes medicinals i un espai d'apicultura per fabricar mel.