Atenció al públic:

09:00h - 17:15h.

Sta. Joaquima de Vedruna, 1

08770 Sant Sadurní d’Anoia

93 891 04 18

escola@vedrunasantsadurni.cat

VEDRUNA SANT SADURNÍ GUANYA EL PREMI A L’EXCEL·LÈNCIA EN ENGINYERIA AL TORNEIG DE LA FIRST LEGO LEAGUE

PREMI AL PROJECTE CIENTÍFIC A LA FIRST LEGO LEAGUE

Per desè any consecutiu l’escola Vedruna Sant Sadurní guanya un premi en el torneig de robòtica. L’equip VEDROB’S aconsegueix el Premi al Projecte científic per la seva excel·lència en l’enginyeria.
La First Lego League és un torneig que se celebra en l’àmbit mundial (més de 90 països) entre equips de joves de 10 a 16 anys i que consisteix en una competició en tres fronts: un torneig de robòtica amb material de la marca Lego en el que es resolen reptes mecànics i de programació utilitzant un robot fabricat pels alumnes, un projecte científic/tecnològic que els joves desenvolupen, presenten i defensen davant un tribunal i una exposició dels valors adquirits gràcies al treball en equip.


El tema proposat aquest any a la First Lego League ha estat: Cargo Connect. El repte era dur a terme un projecte que busca com millorar l’emmagatzematge i transport de mercaderies. La solució guanyadora has estat la CMPU, Cinta Mesuradora de Productes per Ultrasons. Una solució econòmica, útil i eficaç per mesurar el pes volumètric dels paquets. La idea proposada per l’equip de robòtica del Vedruna Sant Sadurní es basa en una cinta transportadora de paquets amb un arc, que té col·locats estratègicament una balança, sensors d’ultrasons i un programari que detecta, classifica i mesura els productes per empaquetar-los amb la mínima despesa de materials, esforços humans i temps. La forma d’arc ens permet tenir una estructura on posar els sensors que permeten mesurar el paquet en tres dimensions utilitzant els tres eixos cartesians. Hem realitzat un model amb sensors d’Arduino.


L’equip NanoVERC’s va quedar en la quarta classificació del ranking general de la competició en joc del robot. Aquesta posició es tracta d’una classificació molt alta i que efectivament reafirma l’equip com a joves promeses de l’escola. Cal destacar que l’equip està format per alumnes de Primària.

L’equip de VEDROB’s està format per els següents participants: Aran Aguilar, Jan Batalla, Roger del Rio, Marc Herrero, Pau Parera i Aina Vilaseca. Els participants de l’equip NanoVERC’s són: Xesca Mata, Pau Lamela, Pau Crego, Pau Mantas, Martí Cano i Martí Esteve. L’equip de monitors (Èlia Cascalló, Marc Florido i Montse Vilella) i l’escola volem compartir amb vosaltres aquest èxit que representa una justa recompensa a tota la il·lusió, dedicació i l’esforç emprats.

Comments are closed.

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a